Photolus Photography | Photolus.com Photography | Art-en-Kunst

I love to photograph art. It gives me more insight into composition and it is inspiring. Of course it is easy to do and it is not very creative. Yet as a photographer you can learn a lot from ether artists such as color balance, light techniques, composition and poses. It's something taught in school, a good photo is a like a painting. This album is learning to look and appreciate in order to be able to make better photos.

Ik hou ervan om kunst te fotograferen. Het geeft me meer inzicht in compositie en het werkt inspirerend. Het is natuurlijk gemakkelijk om dat te doen en het is weinig creatief. Toch kan je als fotograaf veel leren van schilders en andere artiesten. Kleurballans, licht-technieken, compostie en poses zijn dingen die bij fotografie altijd terugkeren. Het is iets wat vroeger op school werd aangeleerd. Een goede foto is ook een goed schilderij.

Dit album is leren kijken en waarderen om zelf betere foto's te kunnen maken.

Kathedraal-Antwerpen

Kathedraal-Antwerpen

04/29/2020

Op een mooie zondag in juni ben ik naar de Kathedraal van Antwerpen geweest om er deze fotoreeks te maken. Sommige van de kunstwerken die er staan zijn tijdloos en van onschatbare waarde. Spijtig genoeg kan ik als amateur geen dagen slijten aan onderzoek en processing en dus zal je ook weinig of geen commentaar vinden bij de foto\'s.

Hieronder vindt U een link met een plattegrond van de kathedraal waar alle kunstwerken zich bevinden.

Link: plattegrond kunstwerken in de OLV Kathedraal

De link hieronder beschrijft uitgebreid de verschillende kapellen binnen de kathedraal.

Link: Geschiedenis van de kapellen in de OLV kathedraal.

De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal is een kathedraal in de Belgische stad Antwerpen.

Bron Wikipedia

http://www.dekathedraal.be/nl/plattegrond.htm

Streetart-Festival-Antwerpen-2019

Streetart-Festival-Antwerpen-2019

04/29/2020

Meeting of Styles Antwerpen 2019.

Aan de Berchemse Zomerfabriek vond de zestiende editie van Meeting of Styles plaats. Meer dan 100 graffitiartiesten kwamen er samen om zo’n vier vierkante kilometer muur te herwerken tot kunst. 

In en rond de Minkelersstraat werd er behoorlijk wat afgespoten. Leuk om er dan bij te zijn en foto\'s te maken. Het is niet om te stoefen maar ik had een goede dag, maar in de eerste plaats eer aan de artiesten zelf.

Een weetje: De eerste editie, in 2003, werd nog mee op poten gezet door topacteur Matthias Schoenaerts, zelf met zijn crew verantwoordelijk voor heel wat graffitikunst in Antwerpen.

De kwaliteit was bijzonder hoog moet ik zeggen. Aangenaam verrast! De foto\'s liegen niet.

 

Link naar Meeting of Styles Antwerpen 2019

Middelheim-Park

Middelheim-Park

04/29/2020

Het Middelheimmuseum is een beeldenpark van 30 hectare in het deelpark Middelheim van het Nachtegalenpark bij Antwerpen.

Het deelpark Middelheim is bekend om zijn beeldenpark, dat is ontstaan uit de 'Biënnale Middelheim', die vanaf 1951 iedere twee jaar in het park georganiseerd werd. Na twintig afleveringen van deze beeldententoonstelling besloot men in 1989 een andere manier te kiezen om de beeldenverzameling aan te vullen. De beeldentuin heeft de vorm van vier uitwaaierende stroken, aan beide zijden van de Middelheimlaan die het park middendoor snijdt.

De collectie omvat inmiddels tweehonderd beelden, waarvan enkele tientallen in de stad Antwerpen zijn geïnstalleerd. Bovendien beschikt het openluchtmuseum over honderden beelden die middels wisseltentoonstellingen worden getoond in het Braem-paviljoen. In dit paviljoen staan kwetsbare stukken opgesteld die niet in openlucht kunnen staan. Het Documentatiecentrum Burgemeester Lode Craeybeckx van het beeldenpark is gevestigd in de Orangerie van het Middelheimpark.

Middelheimmuseum - Wikipedia

Photo Edit

Photo Edit

01/04/2021
Verbeke Foundation

Verbeke Foundation

02/27/2022


Not yet rated
Gallery RSS RSS Feed | Archive View | Contact us | Register for this site | Login | Powered by Zenphoto